Recept na nejlepší cheesecake

Vyzkoušejte náš recept na neodolatelný dortík!

lahodný cheesecake

recept na cheesecake

jak upéct cheesecake

citrónový cheesecake

jahodový cheesecake

čokoládový cheesecake

cheesecake

 

Tahle sladká mlsota vládne světem! Každý jí dělá trochu jinak a s různými příchutěmi, a proto vás nikdy neomrzí! Zkuste si doma udělat svůj vlastní. 

 

Budete potřebovat: 

125 g máslových sušenek

50 g měkkého másla

600 g sýru lučina (může být i jiný krémový sýr)

3 lžíce hladké mouky

2 pytlíky vanilkového cukru (pro výraznější chuť vanilky použijte lusk)

2 vejce

200 g zakysané smetany

300 g rozpuštěné bílé čokolády

6 karamelek (předem si je nahrubo nasekejte)

1 konzervu salka

 

Postup: 

Zavřenou konzervu salka ponořte do vroucí vody a nechte 2, 5 hodiny vařit (průběžně dle potřeby dolévejte horkou vodu). Poté nechte vychladnou, aby karamel dobře ztuhl.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Sušenky a rozmaštěné máslo rozmixujte dohromady. Směs pak vtlačte do formy, pečte 10 minut. Po upečení stáhněte teplotu na 140 stupňů a korpus nechte odležet.

Sýr, mouku a vanilkový cukr (nebo extrakt) společně prošlehejte. Přidejte zakysanou smetanu, vejce, salko a rozpuštěnou čokoládu. Vše pak smíchejte dohromady.
Nasekané karamelky nasypte na hotový korpus a celé přelejte smíchanou směsí. Pečte cca 40 minut – než se náplň zpevní.
Hotový dortík pak můžete nazdobit karamelem nebo čokoládou. 

 

Dobrou chuť! 

 

 

Autor: jph
Foto: weheartit.com