Potřebujete:
240 g hladké mouky
1 lžíce kypřícího prášku
1 lžíce datlového sirupu
4 lžíce kokosového oleje (+ na vymazání lívanečníku)
360 ml kokosového mléka
1 avokádo
2 lžíce kakaa
1 lžíce agávového sirupu (použít můžete datlový nebo jiný)
1 lžíce konopných semínek na posypání
Postup:
Hladkou mouku dejte do mísy a smíchejte společně s kypřícím práškem.
Pomalu přilijte kokosový olej, datlový sirup a kokosové mléko. Zamíchejte do těsta metličkou, aby se ingredience spojily.
Na závěr přidejte matcha tea, dodá lívancům hezky zelenou barvu. Výsledné těsto by mělo mít o trochu hustější konzistenci, než těsto na palačinky.
Pánev rozpalte na vysoký stupeň a před první dávkou vymažte kokosovým olejem. U dalších lívanců už kokosový olej nepřidávám, ale pokud se na vašem lívanečníku/pánvi těsto rádo přichytává, tak doporučuji raději znovu vymazat.
Těsto dávkujte do lívanečníku pomocí naběračky a lívance opékejte na středním stupni asi minutu až dvě z každé strany.
Hotové lívance dejte do zapékací mísy a vložte do rozpálené trouby na 50°C, aby zatím nevystydly a mohli jste je servírovat všechny stejně teplé.
Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a vydlabejte. Následně rozmixujte ve vysoké nádobě společně se sirupem a kakaem.
Hotové lívance potřete avokádovou pomazánkou a posypejte konopným semínkem. Jestli se vám povedlo během přípravy neujídat, gratuluji a přeji dobrou chuť.