Potřebujeme:
250 g mascarpone
3 lžíce cukru
3 lžíce zakysané smetany
6 lžic vína marsala
4 lžíce pomerančové šťávy
1 pomeranč
3 lžíce omáčky balsamico
2-3 lžíce moučkového cukru
1 lžička zeleného pepře
500 g jahod
2 lžíce pražených mandlí
snítka máty
Postup:
1. Mascarpone promícháme s cukrem a zakysanou smetanou. Přidáme marsalu, šťávu z poloviny pomeranče a vše vyšleháme na hladký krém, který dáme vychladit.
2. Omáčku balsamico smícháme s moučkovým cukrem a zeleným pepřem.
Jahody očistíme, opláchneme a podle potřeby přepůlíme. Pomeranč oloupeme a vykrájíme filátka (jednotlivé dílky).
3. Na talíře rozdělíme krém z mascarpone, ozdobíme ho dílky pomeranče a přidáme jahody.
4. Nakonec vše přelijeme připravenou omáčkou z balsamica a posypeme praženými mandlemi. Ozdobíme čerstvou mátou.