Ovoce
Banány, pomeranče, hroznové víno… (sladší varianty)
Zelenina
Brokolice, mrkev, celer…
Obiloviny
Toasty, tortilly, cereálie…
Správná snídaně by měla dodat organismu proteiny, karbohydráty a malé množství tuku, vlákninu. Při přípravě snídaně nelze však házet všechny do jednoho pytle. Je nutné zohlednit věk, zdravotní stav, pohlaví i fyzickou zátěž.
Smažená snídaně
Umíte si představit den smaženou slaninou, fazolemi či míchanými vajíčky? Ještě nedávno to bylo naprosté tabu. Ale nyí přišli američtí vědci s tím, že právě toto jídlo je skvělý začátek dne. Ale musíte mít přes den i fyzickou aktivitu.
Snídaně programuje náš metabolismus a rozhoduje o jeho fungování během celého dne. Tučné jídlo na začátku dne znamená, že tělo bude odbourávat a trávit rychleji tuky. Kdo si ráno dopřeje sacharidy, naprogramuje tělo tak, že během dne štěpí právě sacharidy.
Ideální snídaně nezabere moc času a rychle si na ni zvyknete i při slabším apetitu. Ráno bychom měli přijmout až čtvrtinu kalorického příjmu za den.