POZOR! Máme pro vás důležité upozornění, než se pustíte do tvorby, upozorňujeme, že je čokoládová pěna velmi návyková! Už nikdy nebudete chtít jinou.
Suroviny na 6 porcí:
200g Kvalitní čokolády (hořká nebo sladká, je to na vás jakou máte nejraději)
100ml Smetany ke šlehání
2 Vejce
50g Cukru (doporučujeme třtinový, tolik nenaruší chuť čokolády)
Ovoce nebo skořici na ozdobu
Postup:
Rozdělíme si žloutky a bílky zvlášť. Rozpustíme čokoládu se šlehačkou na vodní lázni a přidáme žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh, cukr přidáváme pomalu, aby nám šlehačka nesedla. Tuhý sníh pak postupně smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Rozdělíme do mističek, ozdobíme ovocem nebo skořicí a dáme na 2-3 hodiny chladit, aby pěna ztuhla.
Dobrou chuť!